Nieuws in Aalsmeer

Belangrijkste nieuws Aalsmeer en Kudelstaart

Contract wielrenner Nils Eekhoff uit Rijsenhout verlengd tot eind 2026


Foto: DSM Firmenich-PostNL

Mooi nieuws over de talentvolle wielrenner Nils Eekhoff. Het contract van de 25-jarige Rijsenhouter bij DSM Firmenich-PostNL is met bijna drie jaar verlengd. "Hier spreekt veel vertrouwen uit van de ploeg." Hoofdcoach Rudi Kemna: "Nils heeft de kwalteiten om een volgende stap te maken."


Door: Redactie   10-1-2024

DSM-firmenich heeft Nils Eekhoof beloond met een nieuw contract, zo maakt de Nederlandse WorldTour-formatie bekend via een persbericht. De wielrenner uit Rijsenhout, die vanuit de opleidingsploeg zijn opgeklommen, zette zijn krabbel onder een contract tot en met december 2026.

De 25-jarige Eekhoff kwam tijdens het coronajaar 2020 na enkele maanden als stagiair meedingen bij de grote jongens. "Het team voelt als een thuis voor mij, ik ken er de weg en ook alle mensen echt goed", reageert Eekhoff op zijn nieuw contract.

Eerste profzege
De Rijsenhouter boekte begin juni pas zijn allereerste profzege. De winnaar van Parijs-Roubaix bij de beloften (2017) won de proloog in de ZLM Tour en droeg daarmee ook de eerste leiderstrui. "Het was geweldig om in 2023 eindelijk mijn eerste profzege te kunnen pakken. Het is het bewijs van wat ik en het team weten dat ik kan, dus ik ben echt gemotiveerd om deze stappen met het team voort te zetten en de komende jaren nog meer te laten zien."

"Ik denk dat ik met mijn passie om alles te geven, de andere jongens hoop te inspireren om elkaar verder te pushen en dat zal er hopelijk voor zorgen dat we samen grootse dingen bereiken, want iedereen moet 110 procent van zichzelf geven. Ik wil een van de belangrijkste rijders worden in de klassieke finales en van waarde zijn waar ik kan voor de doelen van het team."

"Volgende stap zetten"
Team DSM-Firmenich PostNL-hoofdcoach Rudi Kemna voegde toe: "Nils werkt al een aantal jaren bij het team en we hebben hem echt zien groeien als renner, zowel op als naast de fiets; en hij is een echte cultuurdrager binnen de groep.
We hebben hem het afgelopen jaar goede progressie zien maken en we willen die ontwikkeling met hem voortzetten, vooral in de Klassiekers. Dat zijn races waarvan wij denken dat Nils de kwaliteiten heeft om echt een volgende stap te maken en niet alleen zichzelf, maar ook de mensen om hem heen, naar een hoger niveau te tillen.”

DSM Firmenich-PostNL wil dit seizoen in etappekoersen gaan voor zoveel mogelijk dagzeges: eindklasseringen zijn minder belangrijk. Eekhoff: "Voor mij verandert er niet zo heel veel. Ik richtte me sowieso al op dagsucces.”

Bron: Website Team DSM Firmenich-PostNL.

Geef uw reactie

Deel dit artikel:


Advertentie: