Nieuws in Aalsmeer

Belangrijkste nieuws Aalsmeer en Kudelstaart

Café Op de Hoek overgenomen, vanaf april is Remco Kaapaan de nieuwe uitbater


Café Op de Hoek, aan de Kudelstaartseweg

De knoop is doorgehakt. Beatle Raadschelders en zijn vrouw Mieke hebben nieuwe uitbaters gevonden voor hun Café Op de Hoek. Vanaf april zal het eetcafé aan de Kudelstaartseweg in handen komen van Remco Kaapaan en Margo Janssen. "Mensen met veel passie voor de horeca, precies wat we zochten in een overnamekandidaat," zegt Raadschelders in een videovlog. Kaapaan zegt heel blij te zijn als nieuwe uitbater van Café Op de Hoek.


Door: Redactie   26-1-2024

"Ik zocht een nieuwe machinist die op de trein springt, nou ik kan jullie vertellen dat ik die heb gevonden. Remco gaat de trein besturen, en ik stap uit bij het station op 1 april. Ik wordt ook geen conducteur. Nee..dit is echt geen 1 april-grap."

Geheel in zijn eigen stijl kondigde eigenaar Beatle Raadschelders woensdagochtend een paar minuten na middernacht de overname van Café Op de Hoek aan. De uitbater, die die de laatste jaren vooral via videovlogs communiceerde met zijn klanten, vertelde in een bericht op facebook dat de kogel door de kerk was. "Goedemorgen, ik heb wat te melden. Ik heb een nieuwe uitbater gevonden."

Wat later in zijn bericht vertelt Raadschelders dat de nieuwe uitbaters Remco en Margo worden, zonder de achternamen prijs te geven. "Dat is nog een kleine rebus voor iedereen." Maar bij een korte speurtocht op internet en via social media is snel duidelijk dat Remco Kaapaan en Margo Janssen de nieuwe uitbaters van Café Op de Hoek worden.

"Heel blij"
Telefonisch wil Kaapaan vrijdagmiddag de overname wel bevestigen maar kan wegens drukke werkzaamheden nog geen verdere toelichting geven. "Ik moet het even kort houden, maar ik kan wel zeggen dat ik er heel blij mee ben. In de gesprekken was er een heel goede klik met Beatle. Later kan ik er uitgebreider op ingaan", aldus Kaapaan die van 2001 tot 2012 eigenaar was van eethuis 't Hollandse Huys in de Zijdstraat.

In het voorjaar van 2023 besloot Raadschelders op zoek te gaan naar een overnamekandidaat. "Het is heel eenvoudig. Ik ben inmiddels 63 jaar oud en vanaf mijn dertiende aan het werk. Dan komt de vraag of ik nog drie of vier jaar door wil gaan met 60 uur per week werken of niet. Met mijn vrouw Mieke ben ik eruit gekomen dat het tijd wordt om een stapje terug te doen", vertelde Raadschelders vorig jaar aan AalsmeerVandaag.

Een goed gevoel
Raadschelders en zijn vrouw Mieke zijn het laatste half jaar met verschillende kandidaatpartijen in gesprek geweest. "We hebben er heel rustig over gedaan, we hadden geen haast. Voor ons was het belangrijk dat het concept van het café bewaard kon blijven. Bij de partij die het nu overneemt hadden we een heel goed gevoel. Remco en Margo hebben echt passie voor de horeca."

Remco Kaapaan gaat vanaf maart meedraaien in het eetcafé aan de Kudelstaartseweg om langzaam ingewerkt te raken en neemt dan met Margo Janssen het stokje over. Raadschelders: "Maar of ik dan direct helemaal zal stoppen weet ik nog niet, dat gaan we in de praktijk bekijken. Ik en Mieke zijn blij dat we knoop hebben doorgehakt en dat met de nieuwe uitbater de dorpssfeer van het café behouden blijft. We gaan er nog een paar prachtige laatste maanden van maken."

Geef uw reactie

27-1-2024, Berty Paulissen:
Vanuit Maastricht wens ik Jullie alle goeds toe !!

27-1-2024, Petra Elings-Bol:
Heel veel plezier met alle nieuwe wegen die je gaat inslaan Beatle. En heel veel succes en plezier met de overname van Café op de hoek Remco en Margot.


Deel dit artikel:Advertentie: