Nieuws in Aalsmeer

Belangrijkste nieuws Aalsmeer en Kudelstaart

Participe neemt Vrijwilligerscentrale Amstelland over

Welzijnsorganisatie Participe Amstelland gaat de Vrijwilligerscentrale Amstelland overnemen. Het college van B en W geeft hiervoor de benodigde goedkeuring. "Als één organisatie kunnen zij een grotere bijdrage leveren aan maatschappelijke participatie in Aalsmeer," aldus het college.


Door: Redactie   1-3-2024

De overname omvat alle activiteiten van de vrijwilligerscentrale die gericht zijn op het bevorderen en ondersteunen van het vrijwilligerswerk in de gemeenten Amstelveen en Aalsmeer.

Ook de activiteiten die in opdracht van Stichting Wereldbuur worden uitgevoerd voor het Taalhuis en de VoorleesExpress vallen hier onder. Ook toekomstige activiteiten als de ontwikkeling van een Vrijwilligersacademie maken deel uit van de overname.

Door één centraal punt te creëren waar vrijwilligers terecht kunnen voor advies of met vragen, kan meer begeleiding worden geboden aan vrijwilligers. De samensmelting tot één organisatie biedt ook de mogelijkheid om de vrijwilligerscentrale uit te bouwen tot een kennis- en expertisecentrum met een divers trainingsaanbod.

Meer in de wijken aanwezig
Organisaties en vrijwilligers kunnen zo ondersteund worden bij hun vrijwilligerswerk. De overname door Participe geeft de vrijwilligerscentrale ook de mogelijkheid om meer in de wijken en buurtcentra aanwezig te zijn en daarmee meer niet Nederlandse inwoners bij lokaal vrijwilligerswerk te betrekken.

"Het samengaan van de VWC en Participe in één organisatie kan het vrijwilligerswerk en welzijnswerk versterken en zo een grotere bijdrage leveren aan maatschappelijke participatie in Aalsmeer", schrijft het college van B en W Aalsmeer.

De Raad van Toezicht, OR en Cliëntenraad van Participe en het bestuur van de VWC zien de beoogde overname als een positieve ontwikkeling.

Participe krijgt van de gemeenten Aalsmeer en Amstelveen gezamenlijk 30.000 euro subsidie als tegemoetkoming in de aanloopkosten. Voor Aalsmeer gaat het om 7.500 euro.

Participe-amstelland-aalsmeer

Geef uw reactie

Deel dit artikel: